Werken bij SiRM.

Over SiRM

Enthousiaste collega’s

Bij SiRM werk je samen met leergierige en ambitieuze collega’s in een hecht team. De sfeer is collegiaal en informeel. Door onze verschillende achtergronden en talenten vullen we elkaar goed aan en leren we veel van elkaar. Waar nodig helpen we elkaar om tot het beste eindresultaat voor onze opdrachtgevers te komen. Deze nauwe samenwerking is de kern van ons succes.

We zijn een relatief klein adviesbureau met partners en directors als meewerkend voorman. Daarbij speel je vanaf je eerste dag een rol in alle facetten van het werk. Denk aan analyses uitvoeren, interviews voeren, bijeenkomsten begeleiden, rapporten opstellen en presentaties maken en houden. Natuurlijk begeleiden we je hier goed bij.

Ons team gaat ook graag met elkaar op stap. We borrelen maandelijks en gaan ieder jaar een paar dagen met ‘SiRM op pad’. Maar we organiseren bijvoorbeeld ook sinterklaas, kerstdiners, partnerevents, een studiereis naar Londen of fietsen samen Limburgs Mooiste.

Werken doen we vooral op ons kantoor in Utrecht op de 17e verdieping van het duurzame WTC gebouw mét prachtig uitzicht. Het WTC staat direct naast Utrecht Centraal Station. Praktisch, want reizen naar klanten doen we vooral met het openbaar vervoer en de (OV-)fiets.

Werk met impact

SiRM biedt een uitdagende en inspirerende werkomgeving met strategische adviesopdrachten op topniveau. Maatschappelijk relevant werk met échte impact.

We combineren het ambacht strategisch adviseren met diepgaande kennis van de zorg en het zorgstelsel. Met onze goed onderbouwde adviezen, stellen we bestuurders en beleidsmakers in staat om een duurzame strategie te bepalen of duurzaam beleid te ontwikkelen. We hebben daarbij een sterk analytische insteek en geven, als het kan, graag maat en getal. Daarnaast gebruiken we kwalitatieve onderzoeksmethoden, zoals interviews en werksessies.

We geven strategisch advies, doen onderzoek en (beleids)evaluaties. We helpen bijvoorbeeld een ziekenhuis met het ontwikkelen van een nieuwe strategie en de kwantitatieve onderbouwing daarvan of onderzoeken voor een ministerie welke effecten beleid heeft gehad op de kwaliteit van bepaalde zorg. We bieden ook gezamenlijke strategieontwikkeling. We begeleiden dan meerdere partijen om samen tot een gedragen strategie of beleid te komen.

Onze opdrachtgevers komen uit alle sectoren van de zorg en zijn zorgaanbieders, zorgverzekeraars, overheidsinstanties, brancheorganisaties en patiëntvertegenwoordigers. We adviseren onafhankelijk en het maatschappelijk perspectief is iedere keer ons uitgangspunt.

Focus op ontwikkeling

Bij SiRM staat je ontwikkeling nooit stil. Je werkt aan uitdagende projecten, die passen bij jouw kwaliteiten en voorkeuren. Tijdens projecten krijg je feedback van collega’s en opdrachtgevers. Bij de start van ieder project bespreken we van alle projectteamleden de ontwikkeldoelen en uitdagingen. Met je mentor bespreek je regelmatig hoe het gaat en wat je nodig hebt om je ambities te realiseren.

We hebben een uitgebreid opleidingsprogramma waarmee je jouw adviesvaardigheden, inhoudelijke kennis en persoonlijke effectiviteit vergroot. Dat kan door trainingen die we met het hele team doen of door een training of opleiding die je individueel of met een aantal collega’s volgt. Veel hangt af van jouw persoonlijke doelen en wensen. We maken gebruik van externe trainers maar bieden ook maandelijks een interne training aan die collega’s verzorgen.

We organiseren daarnaast andere vormen van kennisoverdracht. Iedere vrijdag geeft een collega een kennisdeling over een lopend project en een aantal keer per jaar is er een discussiediner met een interessante gastspreker uit de zorg.