Werken bij SiRM.

Solliciteren

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Dat kan door een mail te sturen naar Pam van der Meer.

Naast je cv en motivatiebrief, vragen we je ook je cijferlijsten van de middelbare school en universiteit op te sturen. We beoordelen jouw cv (en andere documenten) en kijken of jouw (studie)achtergrond en ervaring aansluit op onze eisen. Als dat zo is, nodigen we je uit voor de eerste ronde van onze procedure. Je ontvangt altijd binnen een week een reactie van ons op je sollicitatie.

Procedure

Onze sollicitatieprocedure bestaat uit drie rondes. Alle rondes bestaan uit twee gesprekken en minimaal één case. Ervaren consultants vragen we soms om in een vierde ronde, tijdens de wekelijkse kennisdeling, een presentatie te verzorgen voor het hele team.

We zijn op zoek naar gedreven collega’s, die leergierig en kwaliteitsgericht zijn. Tijdens de gesprekken proberen we zo veel mogelijk over jou te weten te komen. Waarom wil je consultant bij SiRM worden? Ben je gedreven om snel samen met collega’s te werken aan de best mogelijke oplossing? Weet je je boodschap duidelijk en op een prettige manier over te brengen? Vragen die helpen om te onderzoeken of jij en SiRM bij elkaar passen.

Hoe analytisch ga je te werk? Hoe structureer je een probleem? Kom je met creatieve oplossingen? Deze vragen beantwoorden we vooral met behulp van de verschillende cases tijdens de sollicitatieprocedure.

Voorbereiden op cases

Veel mensen vinden het maken van een case spannend. Bedenk dat het niet gaat om het vinden van ‘hèt’ goede antwoord. We kijken vooral hoe je redeneert en of je een probleem gestructureerd aanpakt. Gebruik pen en papier om je aanpak te structureren en je berekeningen te doen. Sommige cases doe je met de interviewer erbij. Denk dan grotendeels hardop en benoem je keuzes en oplossingsrichtingen. Je kunt dan ook vragen om informatie. Als de interviewer je die niet kan geven, kun je schatten of een onderbouwde aanname doen.

Het helpt om cases te oefenen voordat je bij ons op gesprek komt. Op internet zijn voorbeelden te vinden van case interviews (bijvoorbeeld hier). Daarnaast zijn er boeken die cases uitleggen waaronder ‘Crack the case system’ (D. Ohrvall) en ‘The case interview: 20 days to ace the case’ (D.Whitehurst en E. Robinson).